Ingrid & KimJan

Ingrid Malysse & KimJan Logie verwelkomen u graag samen met hun kinderen Dylan & Daphne in hun gerenoveerde hoeve in de Leie streek.

 

Ingrid was vroeger actief in de ondersteunende diensten in de medische sector.  De sociale  vaardigheden & vereiste nauwgezetheid in deze job waren bij uitstek prima kwaliteiten om met een B&B te starten. KimJan is  actief in de IT sector, hij runt het bedrijf InduSoft dat software ontwikkelt voor tal van machines in de meest uiteenlopende sectoren.  Ingrid is het gezicht van de B&B en is uw gastvrouw, KimJan blijft  eerder op de achtergrond en ondersteunt Ingrid waar het kan.

 

Dylan & Daphne zijn schoolgaande kinderen die enthousiast waar ze kunnen mama helpen bij het exploiteren van de B&B.

Historiek hoeve

Bed & breakfast ’t Meesterhof  ligt in de Leie-streek te Petegem-aan-de-Leie, één van de tien deelgemeentes van Deinze. 

 

De vroegste dateringen van de hoeve gaan terug tot in 1771.  Op de Ferraris kaarten, te raadplegen op de geopunt-kaart van de Vlaamse overheid, zijn twee gebouwen terug te vinden.

 

Vanaf 1875 zou de hoeve bezit geworden zijn van de familie Eduard De Meester.  In de daarop volgende jaren is de hoeve van de ene generatie op de andere overge-gaan in dezelfde familie.  Wellicht omdat de hoeve nauw verbonden was aan deze familie, zou de hoeve  in de volksmond ’t Miesterhof genoemd zijn.

 

Bijna 100 jaar later, in 2013 heeft de familie De Meester afscheid genomen van de hoeve.  De nieuwe eigenaren Ingrid en KimJan hebben in de periode 2013 -2018 samen met  hun kinderen en tal van aannemers de hoeve gerenoveerd van een oude degelijke hoeve naar een hedendaags gebouw met respect voor de eigenheid en uitstraling van de hoeve.  De landbouwfuntie die de hoeve vroeger had is gewijzigd naar een bed & breakfast om gasten heerlijk te laten overnachten.